facebook
 • ENERGIJSKA PSIHOLOGIJA

 • PSIHOLOŠKA ASTROLOGIJA

  PSIHOLOŠKA ASTROLOGIJA

 • Moč astrologije

 • Kako deluje Astrologija

 • Astrološke analize

 • Področja astroloških analiz

 • Poslovna astrologija

 • Astrologija za živali

 • Astrologija odnosov - sinastrija

   

  Vedno, ko nas zanimajo odnosi z drugimi ljudmi, v družini, v poslovnem ali intimnem partnerstvu, moramo najprej pogledati v sebe. V svoj natalni horoskop, v katerem bomo našli potenciale za vse odnose, ki jih bomo živeli skozi življenje in preko njih odslikavali in spoznavali nezavedne dele sebe. Nič se nam namreč ne more zgoditi razen tistega, kar nosimo v sebi. Ob rojstvu namreč »dobimo« vsak svoj rojstni horoskop s potenciali, priložnostmi in izzivi, ki jih živimo tudi skozi odnose.

  Zato vedno začenjamo pri sebi. V rojstnem horoskopu planeti s svojimi postavitvami v različnih znamenjih in hišah poleg naših psiholoških značilnosti predstavljajo tudi ljudi, ki jih bomo srečevali v življenju. V prvih letih življenja bomo lastnosti planetov in njihove povezave »preslikavali« na nam najbližje družinske člane, predvsem na mamo in očeta. Planeti so namreč naša »očala«, skozi katera gledamo ljudi okoli sebe. Že sam ascendent oziroma trenutek našega rojstva nam lahko dobro opiše naše prve dneve življenja, skozi astrološko karto pa lahko spremljamo tudi obdobje nosečnosti  mame, ko smo se pripravljali na rojstvo in življenje v materialnem svetu. Zato je dobro, da najprej spoznamo sebe in odnose, ki smo jih živeli v  otroštvu in mladosti.

  Psihologija, psihoterapija in astrologija dajejo velik pomen našemu otroštvu in odnosom v primarni družini. Le-ti so najintenzivnejši od vseh, saj je pravzaprav celotna naša osebnost odvisna od dogajanja v primarni družini. Družinski odnosi nam dajejo osnovo za odnos samega s seboj, težo ali lahkotnost, zaupanje in vero v sebe ali  strahove, ki nam preprečujejo razvoj sebe kot edinstvenega bitja s čudovitimi potenciali, ki jih ima vsakdo izmed nas. Če poznamo rojstne horoskope ostalih družinskih članov, lahko preko sinastrije vidimo medsebojne energije in vplive ter talente ali »družinske dolgove«, ki se prenašajo skozi genetiko.

  Ključnega pomena v razvoju vsakega izmed nas pa so ljubezenski in partnerski odnosi. S partnerjem namreč lahko živimo najboljše ali najtežje dele sebe, saj medsebojno oblikujemo odnos – novo bitje, ki oblikuje tudi nas. S sinastrijo oziroma primerjavo obeh rojstnih kart in vzporednimi horoskopi, lahko poiščemo naše »točke prepoznavanja«, našo nezavedno komunikacijo, kje pritiskamo eden na drugega z namenom reševanja stvari v sebi in prepoznamo razloge, namen in trajanje posameznega odnosa. V partnerskih odnosih vedno doživljamo zelo globoko izmenjavo energije, se spreminjamo skozi odnos, rešujemo svoje izzive in živimo najboljše dele nas. Zato je vedno pomembno, da vsak odnos lepo zaokrožimo ne glede na njegovo trajanje, saj s tem razvijamo sebe v smeri višjega zavedanja in doseganja ravnovesja. Niso namreč vsi odnosi v našem življenju namenjeni, da trajajo do konca tega življenja, prav gotovo pa so namenjeni temu, da v nas prebudijo določene zgodbe, ki jih moramo preživeti in razumeti. To nam daje možnost, da prihajamo v harmonijo s samim seboj.

  Poleg emotivnih odnosov pa vsak izmed nas gradi in razvija sebe tudi skozi poslovne odnose, ki temeljijo predvsem na materializaciji, konkretizaciji in racionalnosti. Zato pri njih pomembno vlogo igrajo planeti, ki ponazarjajo te lastnosti v nas samih. V astrologiji jih imenujemo tudi Saturnovski odnosi, saj se skozi njih učimo lekcije zrelosti. Ravno tako moramo najprej skozi svojo natalno karto preučiti potenciale za poslovne povezave, kariero, delo in služenje denarja, nato pa pogledamo, kaj nam prebujajo določeni poslovni odnosi z osebo, ki nas konkretno zanima. Naš namen je seveda, da oblikujemo poslovni odnos z osebo, ki bo še okrepila naše natalne potenciale in obratno.

  Preko spoznavanja naših odnosov tako spoznavamo sebe oziroma vzorce, ki jih nosimo v sebi. Počasi sprevidimo, da nam vloge, ki jih igramo, niso vsiljene od zunaj od staršev, učiteljev, otrok, partnerjev, avtoritet, ampak so del nas samih in se samo prebujajo v nas s pomočjo drugih ljudi. Ob tem zavedanju imamo možnost, da gremo preko s seboj prinešenih vzorcev, se ne identificiramo več z njimi in postanemo režiserji ali lahko celo producenti svojega življenja.

   

Astrologija za živali

 

Kaj bi človek počel brez živali?

Če bi vse živali izumrle, bi človek umrl zaradi duševne osamljenosti.

Karkoli prizadene žival, čez čas prizadene tudi človeka. Vse na svetu je namreč povezano.

Človek ni tkalec življenja, ampak je sam njegova nitka. Kakorkoli bo posegel v tkanje življenja,

bo močno občutil na svoji koži.

(Seattle, poglavar indijanskega plemena Suquamish, leto 1854)

 

Ne glede na to, da naša civilizacija bliskovito napreduje na številnih področjih, pa odnos do živali v mnogih državah sveta ni veliko napredoval, ponekod je celo nazadoval zaradi vojn in ekonomskih problemov.  Nekatere  kulture pa so že davno spoštovale naravo živali in rastlin, imele so jih za svoje sorodnike.  Severno-ameriški Indijanci se še danes opravičijo ubitemu jelenu in mu na svoj način razložijo, da so to storili za hrano in topla oblačila. T.i. razviti svet bi se lahko veliko naučil od njih.

Zato sem vedno vesela, ko spoznam lastnike živali, ki jih imajo resnično radi in cenijo medsebojno povezanost, dajanje in brezpogojno ljubezen.  In želijo svojemu hišnemu ljubljencu zagotoviti življenje v skladu z njegovimi potrebami. Najbolj pogosto si za domačo žival izberemo psa ali muco, ki celo svoje življenje preživita v našem domu in se nam skušata čim bolj prilagoditi. Obenem pa imata tudi svoje potrebe in želje glede prehrane in vsakodnevnih aktivnosti.

Kako lahko spoznamo potrebe svojega psa ali muce, saj nam ti ne znajo vsega povedati s svojo živalsko komunikacijo? Veliko razumemo, še več nam ostane skrito.

S pomočjo astrološke analize našega psa ali muce lahko izvemo marsikaj:

- Kakšna je energija, s katero se izraža  in živi v vsakodnevnem življenju (eksplozivnost, umirjenost, igrivost…)

- Kakšen je njegov karakter in čutenje

- Kaj lahko od njega pričakujemo (ali je dovolj inteligenten, poslušen za določene aktivnosti…)

- Katere aktivnosti mu ustrezajo, kaj si želi početi v času, ki ga preživimo skupaj (tek v gozdu, plavanje ali lenobno počivanje v senci…)

- Kakšna hrana mu ustreza glede na njegove fizične in psihološke značilnosti

- Kakšna je njegova vitalnost, zdravje, morebitne nevarnosti

- Kakšen odnos lahko ustvarimo s svojim ljubljencem, da bomo vsi zadovoljni

Kaj potrebujemo za astrološko analizo:

- Idealno je, če imamo točen dan in čas rojstva, kar pa verjetno ni ravno pogosto znan podatek

- Če vemo vsaj točen dan rojstva lahko dobimo veliko podatkov o energiji, karakterju, nagnjenjih, vitalnosti, načinu prehrane....

- Manj informacij pa seveda dobimo, če ne vemo točnega dneva rojstva. Lahko  naredimo t.i.  rektifikacijo horoskopa, za katero pa potrebujemo dovolj natančnih podatkov o dogodkih v njegovem življenju. Lahko pa naredimo profil naše muce ali psa na osnovi sončevega znamenja in ostalih počasnejših planetov.

V primeru, da si želite spoznati svojega hišnega ljubljenca skozi astrološko analizo, izpolnite naročilnico za astrološko analizo na moji spletni strani. Lahko pa mi pišete na naslov info@as-jas.si ali me pokličete na telefon 041 765 786.

Če mu želite pomagati zaradi psihičnih neravnovesij ali fizične bolezni, pa preverite več v moji rubriki Svetovanju o naravnem zdravljenju. Tudi našim hišnim ljubljencem učinkovito pomaga zdrava prehrana, vzdrževanje kislinsko-bazičnega ravnotežja, homeopatski pripravki, Bachove cvetne esence in podobno.

Avtor:Jasmina
 
Izvedba: Teva-Art