facebook

Bachove cvetne esence

 

Dr. Edward Bach (1886-1936) je bil zdravnik, bakteriolog in homeopat, ki je razvil nov način zdravljenja-cvetno terapijo. Ugotovil je namreč, da so globoka neravnovesja v človeku vzrok za nastanek različnih psihičnih in fizičnih bolezni in da cvetne esence vplivajo na ta različna čustvena stanja pri človeku in tako odpravljajo vzroke za bolezen.

Vzroke bolezni oziroma neravnovesja globoko v nas pa lahko odkrivamo s pomočjo astrološke analize, ki nam skozi »napete aspekte« v astrološki karti pokaže, kje imamo težave, ki jih na razumskem nivoju težko prepoznamo. Tako lahko izberemo prave esence, katerih delovanje nam bo pomagalo vzpostaviti ravnovesje na čustvenem področju, kar bo »ozdravilo« tudi naše fizične bolezni.

Bachovih cvetnih zdravil je 38 –od tega je 37 izvlečkov zdravilnih rastlin, zadnja pa je čista studenčnica. Kombinacija esenc lahko pomaga uravnovesiti vsa naša težka čustvena stanja, ki jih prepoznamo skozi astrološko analizo in pogovor. To je namreč ena izmed oblik t.i. astrohealinga, ki deluje na naš nezavedni del in odpravlja globoke vzroke naših težav, ki se kažejo v boleznih, neprijetnih življenjskih okoliščinah in težavnih odnosih z drugimi ljudmi.

Astrološka analiza razkrije naš psihološki profil, misli in občutenja globoko v nas, ki jih živimo v različnih oblikah in izpolnjujemo skozi različne vrste odnosov, dejanj in življenjskih okoliščin. Zato je dobrodošel tudi odkrit pogovor, ki že sam po sebi prinese zavedanje o neravnovesjih v samem sebi, ki jih živimo »navznoter« (introvertirane osebe) ali »navzven« (ekstrovertirane osebe). Kombinacija Bachovih esenc prilagojena našim potrebam učinkovito pomaga pri vzpostavljanju bolj harmoničnega življenja samih s seboj in z drugimi ljudmi, saj  esence pomagajo odpraviti naša negativna čustvena stanja in jih spremeniti v pozitivna kot so samozaupanje, ljubezen, mir…..

Bachove cvetne esence so zdravljenje z informacijami, ki se prenašajo po vodi. Njihova uporaba je preprosta in nimajo stranskih učinkov, lahko jih uporabljajo tako medicinski laiki kot zdravniki. Ne nadomeščajo klasične medicinske pomoči, lahko pa jo učinkovito spremljajo.

Bachove cvetne esence so primerne za ljudi in živali.

Avtor:Jasmina
 
Izvedba: Teva-Art