facebook
 • ENERGIJSKA PSIHOLOGIJA

 • PSIHOLOŠKA ASTROLOGIJA

  PSIHOLOŠKA ASTROLOGIJA

 • Moč astrologije

 • Kako deluje Astrologija

 • Astrološke analize

 • Področja astroloških analiz

 • Poslovna astrologija

 • Astrologija za živali

 • Astrologija odnosov - sinastrija

   

  Vedno, ko nas zanimajo odnosi z drugimi ljudmi, v družini, v poslovnem ali intimnem partnerstvu, moramo najprej pogledati v sebe. V svoj natalni horoskop, v katerem bomo našli potenciale za vse odnose, ki jih bomo živeli skozi življenje in preko njih odslikavali in spoznavali nezavedne dele sebe. Nič se nam namreč ne more zgoditi razen tistega, kar nosimo v sebi. Ob rojstvu namreč »dobimo« vsak svoj rojstni horoskop s potenciali, priložnostmi in izzivi, ki jih živimo tudi skozi odnose.

  Zato vedno začenjamo pri sebi. V rojstnem horoskopu planeti s svojimi postavitvami v različnih znamenjih in hišah poleg naših psiholoških značilnosti predstavljajo tudi ljudi, ki jih bomo srečevali v življenju. V prvih letih življenja bomo lastnosti planetov in njihove povezave »preslikavali« na nam najbližje družinske člane, predvsem na mamo in očeta. Planeti so namreč naša »očala«, skozi katera gledamo ljudi okoli sebe. Že sam ascendent oziroma trenutek našega rojstva nam lahko dobro opiše naše prve dneve življenja, skozi astrološko karto pa lahko spremljamo tudi obdobje nosečnosti  mame, ko smo se pripravljali na rojstvo in življenje v materialnem svetu. Zato je dobro, da najprej spoznamo sebe in odnose, ki smo jih živeli v  otroštvu in mladosti.

  Psihologija, psihoterapija in astrologija dajejo velik pomen našemu otroštvu in odnosom v primarni družini. Le-ti so najintenzivnejši od vseh, saj je pravzaprav celotna naša osebnost odvisna od dogajanja v primarni družini. Družinski odnosi nam dajejo osnovo za odnos samega s seboj, težo ali lahkotnost, zaupanje in vero v sebe ali  strahove, ki nam preprečujejo razvoj sebe kot edinstvenega bitja s čudovitimi potenciali, ki jih ima vsakdo izmed nas. Če poznamo rojstne horoskope ostalih družinskih članov, lahko preko sinastrije vidimo medsebojne energije in vplive ter talente ali »družinske dolgove«, ki se prenašajo skozi genetiko.

  Ključnega pomena v razvoju vsakega izmed nas pa so ljubezenski in partnerski odnosi. S partnerjem namreč lahko živimo najboljše ali najtežje dele sebe, saj medsebojno oblikujemo odnos – novo bitje, ki oblikuje tudi nas. S sinastrijo oziroma primerjavo obeh rojstnih kart in vzporednimi horoskopi, lahko poiščemo naše »točke prepoznavanja«, našo nezavedno komunikacijo, kje pritiskamo eden na drugega z namenom reševanja stvari v sebi in prepoznamo razloge, namen in trajanje posameznega odnosa. V partnerskih odnosih vedno doživljamo zelo globoko izmenjavo energije, se spreminjamo skozi odnos, rešujemo svoje izzive in živimo najboljše dele nas. Zato je vedno pomembno, da vsak odnos lepo zaokrožimo ne glede na njegovo trajanje, saj s tem razvijamo sebe v smeri višjega zavedanja in doseganja ravnovesja. Niso namreč vsi odnosi v našem življenju namenjeni, da trajajo do konca tega življenja, prav gotovo pa so namenjeni temu, da v nas prebudijo določene zgodbe, ki jih moramo preživeti in razumeti. To nam daje možnost, da prihajamo v harmonijo s samim seboj.

  Poleg emotivnih odnosov pa vsak izmed nas gradi in razvija sebe tudi skozi poslovne odnose, ki temeljijo predvsem na materializaciji, konkretizaciji in racionalnosti. Zato pri njih pomembno vlogo igrajo planeti, ki ponazarjajo te lastnosti v nas samih. V astrologiji jih imenujemo tudi Saturnovski odnosi, saj se skozi njih učimo lekcije zrelosti. Ravno tako moramo najprej skozi svojo natalno karto preučiti potenciale za poslovne povezave, kariero, delo in služenje denarja, nato pa pogledamo, kaj nam prebujajo določeni poslovni odnosi z osebo, ki nas konkretno zanima. Naš namen je seveda, da oblikujemo poslovni odnos z osebo, ki bo še okrepila naše natalne potenciale in obratno.

  Preko spoznavanja naših odnosov tako spoznavamo sebe oziroma vzorce, ki jih nosimo v sebi. Počasi sprevidimo, da nam vloge, ki jih igramo, niso vsiljene od zunaj od staršev, učiteljev, otrok, partnerjev, avtoritet, ampak so del nas samih in se samo prebujajo v nas s pomočjo drugih ljudi. Ob tem zavedanju imamo možnost, da gremo preko s seboj prinešenih vzorcev, se ne identificiramo več z njimi in postanemo režiserji ali lahko celo producenti svojega življenja.

   

Kako deluje Astrologija

Mehanizmi delovanja astrologije

(Dr. Lea Imširagič)

Eden od argumentov znanosti proti astrologiji je, da v naravi obstajajo samo štiri sile: sila gravitacije, elektromagnetna sila ter močne in šibke jedrske sile in samo prvi dve sta sili daljšega dosega. Delovanje gravitacijske sile v astrologiji zaradi velike oddaljenosti planetov ni možno, pri elektromagnetni sili pa se delovanje še bolj zmanjšuje z razdaljo. A ugledna osebnost kozmičnega magnetizma Dr. Percy Seymour meni, da je takšen način delovanja možen zaradi učinka resonance: » Solarni sistem namreč deluje kot med seboj povezana mreža planetarnih polj in njihovih resonanc, v katerem Sonce, Luna in planeti »telegrafirajo« svoja sporočila preko magnetnih signalov.«

Lahko bi torej rekli, da rojstni horoskop predstavlja našo mapo, v kateri pozicije planetov predstavljajo genetsko predispozicijo in kodiranost za določene cikluse na osnovi fenomena resonance. V astrologiji vemo, da prihaja do aktiviranja določene natalne simbolike v času, ko na primer določeni tranziti planetov pridejo v »aspekt« oz kontakt s pozicijami določenih planetov v naši natalni karti. To pa je v skladu z zaključkom Dr. Seymoura , da je astrologija zasnovana na magnetnih vplivih Sonca in ostalih planetov sončevega sistema, ki oblikujejo določene medsebojne geometrijske odnose, ki jih imenujemo aspekti.


To lahko preučimo še iz globje perspektive. Zdravnik dr. Richard Gerber, ki je poznan po svoji knjigi »Vibratorna medicina«, meni, da je stališče Percyja glede magnetizma v astrologiji pravo, ampak da to ni feromagnetizem, ampak gre za subtilne magnetne energije, ki se lahko izmerijo samo z SQUID (superconducting quantum interference device) aparati. Na enakih principih je zasnovana tudi kvantna medicina. Ta subtilna magnetna polja imajo isti biološki učinek kot visoko intenzivna konvencionalna magnetna polja. Obenem njihov učinek ne upada z oddaljenostjo kot pri konvencionalnih magnetnih silah, ampak ima učinek predvsem pri veliki oddaljenosti.

Natalna karta in energetska kodiranost

Magnetno kodiranje, ki nastane ob rojstvu se skozi življenje človeka izraža preko energetskih centrov-čaker, ki predstavljajo polja subtilne magnetne energije, ki so v povezavi s planeti sončnega sistema preko njihovih subtilnih elektromagnetnih polj. Čakre so združevalne točke, v katerih se misli, čustva in energija pretvarjajo v materijo. Direktna povezanost čaker s planeti nam daje možnost, da skozi analizo rojstne karte človeka ugotovimo, na katerem nivoju obstaja problem. Če človek to ozdravi, nima več problemov na psihičnem ali fizičnem nivoju, ki izvirajo od tu in posledično se spremenijo tudi dogodki okoli njega in odnosi z drugimi ljudmi. Lahko rečemo, da so čakre »fiziološka vrata«, skozi katera se mentalna, emotivna in energetska realnost spreminja v fizično.

Več o tem lahko preberete v rubriki Svetovanje o naravnem zdravljenju. (Astrohealing)

 

Viri: Dr. Lea Imširagič, Energetska astrologija, www.keplerunited.org

 
Izvedba: Teva-Art