facebook
 • ENERGIJSKA PSIHOLOGIJA

 • PSIHOLOŠKA ASTROLOGIJA

  PSIHOLOŠKA ASTROLOGIJA

 • Moč astrologije

 • Kako deluje Astrologija

 • Astrološke analize

 • Področja astroloških analiz

 • Poslovna astrologija

 • Astrologija za živali

 • Astrologija odnosov - sinastrija

   

  Vedno, ko nas zanimajo odnosi z drugimi ljudmi, v družini, v poslovnem ali intimnem partnerstvu, moramo najprej pogledati v sebe. V svoj natalni horoskop, v katerem bomo našli potenciale za vse odnose, ki jih bomo živeli skozi življenje in preko njih odslikavali in spoznavali nezavedne dele sebe. Nič se nam namreč ne more zgoditi razen tistega, kar nosimo v sebi. Ob rojstvu namreč »dobimo« vsak svoj rojstni horoskop s potenciali, priložnostmi in izzivi, ki jih živimo tudi skozi odnose.

  Zato vedno začenjamo pri sebi. V rojstnem horoskopu planeti s svojimi postavitvami v različnih znamenjih in hišah poleg naših psiholoških značilnosti predstavljajo tudi ljudi, ki jih bomo srečevali v življenju. V prvih letih življenja bomo lastnosti planetov in njihove povezave »preslikavali« na nam najbližje družinske člane, predvsem na mamo in očeta. Planeti so namreč naša »očala«, skozi katera gledamo ljudi okoli sebe. Že sam ascendent oziroma trenutek našega rojstva nam lahko dobro opiše naše prve dneve življenja, skozi astrološko karto pa lahko spremljamo tudi obdobje nosečnosti  mame, ko smo se pripravljali na rojstvo in življenje v materialnem svetu. Zato je dobro, da najprej spoznamo sebe in odnose, ki smo jih živeli v  otroštvu in mladosti.

  Psihologija, psihoterapija in astrologija dajejo velik pomen našemu otroštvu in odnosom v primarni družini. Le-ti so najintenzivnejši od vseh, saj je pravzaprav celotna naša osebnost odvisna od dogajanja v primarni družini. Družinski odnosi nam dajejo osnovo za odnos samega s seboj, težo ali lahkotnost, zaupanje in vero v sebe ali  strahove, ki nam preprečujejo razvoj sebe kot edinstvenega bitja s čudovitimi potenciali, ki jih ima vsakdo izmed nas. Če poznamo rojstne horoskope ostalih družinskih članov, lahko preko sinastrije vidimo medsebojne energije in vplive ter talente ali »družinske dolgove«, ki se prenašajo skozi genetiko.

  Ključnega pomena v razvoju vsakega izmed nas pa so ljubezenski in partnerski odnosi. S partnerjem namreč lahko živimo najboljše ali najtežje dele sebe, saj medsebojno oblikujemo odnos – novo bitje, ki oblikuje tudi nas. S sinastrijo oziroma primerjavo obeh rojstnih kart in vzporednimi horoskopi, lahko poiščemo naše »točke prepoznavanja«, našo nezavedno komunikacijo, kje pritiskamo eden na drugega z namenom reševanja stvari v sebi in prepoznamo razloge, namen in trajanje posameznega odnosa. V partnerskih odnosih vedno doživljamo zelo globoko izmenjavo energije, se spreminjamo skozi odnos, rešujemo svoje izzive in živimo najboljše dele nas. Zato je vedno pomembno, da vsak odnos lepo zaokrožimo ne glede na njegovo trajanje, saj s tem razvijamo sebe v smeri višjega zavedanja in doseganja ravnovesja. Niso namreč vsi odnosi v našem življenju namenjeni, da trajajo do konca tega življenja, prav gotovo pa so namenjeni temu, da v nas prebudijo določene zgodbe, ki jih moramo preživeti in razumeti. To nam daje možnost, da prihajamo v harmonijo s samim seboj.

  Poleg emotivnih odnosov pa vsak izmed nas gradi in razvija sebe tudi skozi poslovne odnose, ki temeljijo predvsem na materializaciji, konkretizaciji in racionalnosti. Zato pri njih pomembno vlogo igrajo planeti, ki ponazarjajo te lastnosti v nas samih. V astrologiji jih imenujemo tudi Saturnovski odnosi, saj se skozi njih učimo lekcije zrelosti. Ravno tako moramo najprej skozi svojo natalno karto preučiti potenciale za poslovne povezave, kariero, delo in služenje denarja, nato pa pogledamo, kaj nam prebujajo določeni poslovni odnosi z osebo, ki nas konkretno zanima. Naš namen je seveda, da oblikujemo poslovni odnos z osebo, ki bo še okrepila naše natalne potenciale in obratno.

  Preko spoznavanja naših odnosov tako spoznavamo sebe oziroma vzorce, ki jih nosimo v sebi. Počasi sprevidimo, da nam vloge, ki jih igramo, niso vsiljene od zunaj od staršev, učiteljev, otrok, partnerjev, avtoritet, ampak so del nas samih in se samo prebujajo v nas s pomočjo drugih ljudi. Ob tem zavedanju imamo možnost, da gremo preko s seboj prinešenih vzorcev, se ne identificiramo več z njimi in postanemo režiserji ali lahko celo producenti svojega življenja.

   

Moč astrologije

 (Hermes Trismegistus)

  

Vsak od nas je neponovljivi in enkratni del celote Univerzuma.

Vsak od nas vibrira na določenih frekvencah, vsebuje določene informacije ali kode,  ki jih je prinesel s seboj v to življenje.  »Tak sem, to sem jaz« ali » saj me poznaš«  navadno slišimo reči.

V skladu z našo  notranjostjo gradimo različne odnose z različnimi ljudmi in doživljamo različne preizkušnje, ki jih  pritegnemo nase.

Odgovor na »zakaj se nam vse to dogaja in zakaj so drugi ljudje taki«  se torej skriva v nas samih.

Zato je naša največja moč v tem, da odkrijemo sebe in svoje bistvo. Da spoznamo svojo podzavest in nezavedni del sebe. Najprej spoznamo, nato sprejmemo in  začnemo delovati v smeri sprememb, če to potrebujemo.

Ko bomo delali na sebi, se bo enostavno spreminjal svet okoli nas. Psihično se bomo počutili bolje, izginjale bodo naše fizične bolezni. Zaznali bomo, da smo se spremenili tudi sami v smeri, ki je bližja naši notranji biti. To je proces, ki ga lahko začnemo sami, ko se za to odločimo.

Vendar z razumom težko pridemo do sebe, on predstavlja manjši del nas in nam služi pri zavestnih odločitvah.  Našo notranjost, našo dušo in nezavedni del lahko spoznamo s pomočjo astrološke analize.

Veliki spiritualni mojster Paramahansa Jogananda je na vprašanje, kdaj se rodi otrok oziroma kaj o tem govori zakon karme, odgovoril: »Otrok se rodi tistega dne in ob tisti uri, ko so kozmični žarki v matematični harmoniji z individuumovo karmo. Njegov natalni horoskop je izvirni portret, ki razkriva njegovo nespremenljivo preteklost in njegove zelo verjetne prihodnje rezultate. Toda rojstni horoskop lahko interpretirajo samo ljudje, ki imajo dovolj znanja in razvite intuitivne sposobnosti; teh pa je malo.«

Lahko rečemo, da rojstna karta predstavlja našo mapo, v kateri pozicije planetov predstavljajo genetske predispozicije in kodiranost za določene življenjske cikluse polne izzivov in priložnosti. Preko nje spoznamo, kdo smo, kaj smo prinesli s seboj, kam smo usmerjeni in kakšna je naša življenjska pot na vseh področjih. Potem lahko razumemo, kaj se nam dogaja in kako lahko dejavno vplivamo na našo prihodnost. Ugotovimo, na katerem energetskem nivoju smo močni in kje imamo težave, ki jih lahko rešujemo na različne načine (delo na sebi, metode naravnega zdravljenja…). Več o tem si preberite v rubriki SVETOVANJE

Obenem spoznamo in lahko razvijemo potencialno najboljše dele sebe, ki v sebi nosijo naš namen v življenju, saj

Vsakdo ima svoj namen v življenju... edinstven dar ali poseben talent, ki ga lahko da drugim. In ko spojimo to edinstveno nadarjenost s služenjem drugim, izkusimo ekstatični zanos in zmagoslavno radost lastnega duha, kar pa je najvišji cilj vseh ciljev. (Deepak Chopra, dr.med)

Astrologija nam pomaga spoznati in živeti sebe.

 
Izvedba: Teva-Art