facebook

Prehrana in kislinsko-bazično ravnotežje

 

O hrani in pravilnem načinu prehranjevanja je bilo napisanega že veliko, zato bo moje pisanje kratko.

Prehrana ima pri ohranjanju zdravja kot preventiva in pri zdravljenju bolezni pomembno vlogo. Primerna prehrana namreč:

vzdržuje nevtralno kislinsko-bazično ravnotežje, v katerem lahko normalno potekajo vsi procesi presnove

oskrbuje telo z vsemi hranilnimi in vitalnimi snovmi ter potrebno vitalno energijo

uravnava delovanje hormonskega sistema

Ker telo samo ne proizvaja bazičnih snovi, je nujno potrebno uživanje bazično bogate hrane kot je večino sadja in vsa zelenjava. Seznam bazičnih živil je dostopen tudi na internetu. Njihov delež v dnevni prehrani mora presegati količino živil, ki zakisajo organizem (beljakovine in ogljikovi hidrati). Zaradi današnjega načina in tempa življenja pa je to težko zagotoviti, zato moramo v težjih obdobjih (stres, negativna čustva, pomanjkanje fizične aktivnosti….) uživati tudi  bazično mineralne dodatke, ki nam pomagajo vzdrževati kislinsko-bazično ravnotežje. Zelo veliko pa lahko naredimo s hrano, ki je najprimernejša za naš organizem.

Hrana namreč ne vsebuje samo materialnih snovi, temveč tudi energijo ali informacijo, ki predstavlja za vsak organizem neko vrsto zdravila. Temu bi v homeopatiji rekli življenjska energija, v kitajski medicini chi ali prana v ayurvedski medicini.

Kakšna hrana ustreza našemu organizmu in zakaj imamo potrebo po drugačni vrsti hrane, lahko spoznamo s pomočjo astrološke analize. Potreba po neki vrsti hrane, ki pa organizmu mogoče ne ustreza, je samo odraz neravnovesij, ki jih nosimo v sebi.

Za naročilo na svetovanje o za vas primerni prehrani in metodah naravnega zdravljenja ter vzrokih za psihično ali fizično neravnovesje izpolnite naročlnico na moji spletni strani. Lahko pa mi pišete na naslov info@as-jas.si ali me pokličete na telefon   041 765 786.

 

Avtor:Jasmina
 
Izvedba: Teva-Art