facebook

Razstrupljanje organizma

 

Večina odraslega prebivalstva, ki je še brez kroničnih bolezni,  je pri današnjem načinu življenja in prehrane zakisana oziroma ima porušeno kislinsko-bazično ravnotežje. V takem stanju celice našega telesa ne morejo normalno opravljati svojih nalog.


Ljudje s kroničnimi boleznimi in zdravljeni s klasičnimi zdravili pa pogosto počasneje reagirajo na zdravljenje z naravnimi terapijami zaradi obremenjenega imunskega sistema, neprimerne prehrane in zmanjšane sposobnosti naravnega razstrupljanja organizma. Prihaja do slabšega delovanja ledvic in jeter in pogostih reakcij na koži in sluznicah, ki prevzamejo funkcijo izločanja.


V takih primerih je vsekakor najprimernejša terapija razstrupljanje organizma in ponovna vzpostavitev nevtralnega kislinsko-bazičnega ravnotežja. Razstrupljanje je osnovna terapija tudi pri zdravljenju degenerativnih obolenj gibalnega aparata ob primerni prehrani, ki uravnava hormonski sistem. Najpomembnejši organ za razkisanje so jetra, ledvice, pljuča, koža, želodčna sluznica in žleza slinavka.


Za naše telo je izredno pomembno vzdrževati konstantno pH vrednost krvi (7,35-7,45) ter izravnavati vsa nihanja, ker že majhne spremembe lahko povzročijo velike spremembe v organizmu. Povečana količina kislin ali zakisanje v celicah organov ter vezivnega tkiva omejuje pridobivanje energije ter normalne funkcije celic. V takih pogojih se pospešeno porabljajo nujno potrebni bazični minerali v telesu, zmanjšuje se fizična in umska sposobnost človeka in začenjajo se kronične bolezni, ki jih poznamo danes.


Kakšni so vzroki zakisanja? V telesu vsakodnevno nastajajo kisline med procesi presnove in prehranjevanja, ki v določenih pogojih lahko povzročajo nastajanje odvečnih kislin. Zakisanje povzročajo tudi stres, negativna čustvena stanja, premalo ali preveč fizične aktivnosti, kronična obolenja, zdravila in strupi iz okolja.


S pomočjo astrološke analize (psihološka astrologija, astromedicina, astrohealing) ugotovimo, kakšne potenciale nosimo v sebi za negativna čustvena stanja in stres, kakšna je za nas najprimernejša prehrana ter fizična aktivnost in katera obolenja nas lahko ogrožajo. V primeru več negativnih faktorjev je prav gotovo za nas primarnega pomena razstrupljanje organizma in vzpostavitev kislinsko-bazičnega ravnotežja, da bomo telesu omogočili normalno delovanje vseh procesov.


Kako vzpostaviti kislinsko-bazično ravnotežje? Pogoj je vsekakor sprememba prehrane, negativnih čustvenih vzorcev in načina življenja. Ker je to v današnjem tempu zelo težko, si lahko pomagamo z bazičnimi mineralnimi dodatki, ki dopolnjujejo dnevne potrebe po bazičnih snoveh, ki jih telo samo ne proizvaja.


Zelo učinkovit način nevtralizacije kislin temelji na uporabi močno bazične aktivirane vode, ki deluje neposredno na električne razmere celičnih membran na osnovi spoznanj Nobelovega nagrajenca Agre-ja o mehanizmu odpiranja membranskih kanalov. Pri razstrupljanju in razkisanju celic so zelo učinkovite alge vrste Spirulina in Chlorella, ker vežejo toksične težke metale, da se lahko izločajo preko ledvic in črevesja. Sestavine alg pa pospešujejo razstrupljanje, kar je pomembno pri vsaki terapiji kroničnega zakisanja.


Naše telo je lahko zdravo in mladostno kot vsaka posamezna celica celotnega organizma. Zato je razstrupljanje celic, odplavljanje strupenih in odpadnih snovi in nastajanje zdravih novih celic osnova za zdravo življenje.

 

 

Za naročilo na svetovanje o za vas primernih metodah naravnega zdravljenja in vzrokih psihičnega ali fizičnega ravnovesja izpolnite naročilnico na moji spletni strani. Lahko pa mi pišete na naslov info@as-jas.si ali me pokličete na 041 765 786.

 

Avtor:Jasmina
 
Izvedba: Teva-Art