facebook

Temeljni vzrok bolezni

 

Dr. John H. Tilden (1851-1940) je bil zdravnik, ki je skozi dolgoletno zdravniško prakso in raziskovanja ter študije evropskih medicinskih šol   prišel do zaključka, da mora obstajati način življenja, s katerim lahko preprečimo nastanek bolezni. Vse od leta 1890 dalje  pri zdravljenju svojih pacientov ni več uporabljal zdravil, ampak metodo čiščenja strupenih snovi iz telesa. Čiščenje strupenih snovi omogoči telesu, da si samo povrne zdravje s prirojeno močjo samoozdravljenja. Obenem je preventivno učil svoje paciente, kako naj živijo, da ne bodo zastrupili telesa, temveč ostali zdravi. Medicinska stroka tistega časa ni podpirala Tildnovih idej, temveč jih je ostro zavračala in obsojala.


V času, ko ves znanstveni svet neuspešno išče čudežna zdravila in terapije za vse številnejše bolezni, je knjiga Dr. John H.Tildna Toxemia explained močno opozorilo javnosti in stroki, da pri svojem obnašanju in delovanju končno upošteva zakon vzroka in posledice.


Dr. Tilden je ugotovil, da je »bolezen« toksična kriza in ko se toksin zniža pod točko tolerance, se nam povrne zdravje. Za vse funkcijske motnje v telesu je značilna periodičnost, na osnovi katere mislimo, da nas je ozdravilo eno izmed zdravil, ki ga jemljemo, v resnici pa se je »bolezen iztekla« sama od sebe. Toksini so strupi v našem telesu, ki nastajajo v procesu metabolizma in se v zdravem stanju (stanju psihičnega in fizičnega ravnovesja ob normalni življenjski oziroma živčni energiji)  redno izločajo iz telesa tako hitro kot nastajajo. Če pa je izločanje ustavljeno, se pojavi toksična kriza – bolezen oziroma naravni boj telesa, da iz krvi izloči toksine. Ko telesu to uspe, kriza mine in bolezen izzveni. A samo začasno, kajti toksini se še vedno nalagajo v krvi, dokler obstajajo razlogi za to. In po določenem času se znova pojavi kriza. Če vzrok za toksemijo ni odkrit in odpravljen, se krize vračajo, dokler funkcijske motnje ne pripeljejo do organskih bolezni.


Zakaj pride do prekinitve oziroma nezadostnega izločanja toksinov iz telesa?  Dr. Tilden je dolgo raziskoval in ugotovil, da je razlog izčrpanost organizma, do katere pride zaradi neravnovesij na psihičnem in fizičnem nivoju ter neprimernih razvad za naš organizem. (stres, vsakodnevne škodljive navade, fizična, mentalna, čustvena napetost, neravnovesje). Zadrževanje strupenih snovi v telesu povzroči toksemijo, kar pomeni bolezenske reakcije, akutne krize ter kronične bolezni. Naravo bolezni določa individualna predispozicija oziroma nagnjenost posameznika k določenim boleznim ter posledice medicinskega zdravljenja.


Zakon in red prevladujeta v naravi in celotnem vesolju, tako včeraj, danes in za vedno. Narava ozdravlja in lahko uniči katerokoli okužbo, če se odrečemo vsem navadam na fizičnem in duševnem nivoju, ki izčrpajo telo in prevzamemo za nas pravilen način življenja.


Preden pride do bolezni, pa lahko odkrijemo, katere so  slabe navade za naš organizem, kateri so naši nezavedni vzorci in negativna čustvena stanja ter fizične predispozicije za bolezen. To spoznanje nam omogoča astrološka analiza (področje psihološke astrologije, astromedicina, astrohealing). Na osnovi teh spoznanj lahko delujemo preventivno, z naravnimi metodami zdravljenja pa pomagamo telesu in duši do samoozdravljenja. S tem ohranimo nivo življenjske energije, ki omogoča telesu normalno izločanje toksinov in trajno zdravje.


"Smrtonosne" bakterije morajo vedno priti v stik z neizločenim odpadnim materialom v telesu, preden se  spremenijo v smrtonosno toksično snov. Če telo normalno izloča toksične snovi, se normalno znebi tudi vseh "smrtonosnih" bakterij. Zato se nam z ohranjanjem življenjske energije in skrbjo za psihično in fizično zdravje ni treba bati  bakterij, ki se prisotne danes ali se bodo pojavile jutri.


Naravi moramo dati samo možnost, da aktivira svojo lastno sposobnost samoozdravitve.


Naša podzavest oblikuje zdravje ali bolezen, odvisno je od nas. Če oddajamo negativna čustvena stanja (nezadovoljstvo, ljubosumje, sovraštvo....), prihaja do bolezni skozi proces, ki smo ga opisali. Če imamo škodljive navade, preobilno in neprimerno prehrano, se procesi nadaljujejo skozi različne oblike bolezni. Bolezen se pojavi takrat, ko vse navade in podzavestni  vzorci čutenja in razmišljanja porabljajo našo energijo hitreje kot se ta lahko obnavlja in povzročajo izčrpanost.

Odkriti moramo, kje izgubljamo svojo energijo in to ustaviti, prenehati z navadami, ki nas izčrpavajo in telo bo poskrbelo za samoozdravitev. Z naravnimi metodami zdravljenja mu bomo dali dovolj podpore, da bodo procesi ozdravljenja stekli in bomo spet zdravi.

Za naročilo na svetovanje o za vas primernih metodah naravnega zdravljenja in vzrokih psihičnega ali fizičnega neravnovesja  izpolnite naročilnico na spletni strani.

Lahko pa mi pišete na naslov info@aj-jas.si ali me pokličete na telefon 041 765 786.

 

 

Avtor:Jasmina
 
Izvedba: Teva-Art