facebook

Vrste naravnega zdravljenja

  

Različne vrste naravnega zdravljenja so pravzaprav močno povezane z delom na sebi in predstavljajo priložnost spoznavanja moči samoozdravljenja. Naš organizem je namreč popoln sistem, ki deluje povezano in usklajeno. Neravnovesje na enem delu počasi vpliva na celoten sistem, tako kot  morski val posledično razburka celotno morsko gladino. Za nas psihično obremenjujoč dogodek lahko sčasoma povzroči težave na fizičnem nivoju in pojavi se fizična bolezen. In takrat  šele postanemo pozorni in začnemo iskati pot k ozdravitvi.

Danes nam je znanih že veliko oblik naravnega zdravljenja, vendar največkrat ne vemo, za katero bi se odločili, da bi nam resnično pomagala odpraviti vzroke psihičnega in fizičnega neravnovesja v organizmu oziroma bi bila za nas najprimernejša.

Določen način zdravljenja ne pomaga vsakemu človeku, saj smo se že rodili z različnimi »kodami« oziroma »predispozicijami« in obenem živimo različna življenja z različnimi navadami. Zato so tudi vzroki za naše težave  različni. Pomembno je, da najdemo pot, ki je prava za nas. Kolikor smo bližje vzrokom, toliko uspešnejši bomo pri tem. Največ na tej poti pa lahko storimo sami in naj nam ne bo žal časa, ki ga investiramo vase.

V astrologiji bi rekli, da so se s psihičnim in fizičnim neravnovesjem »aktivirali neharmonični aspekti« v nas, kot posledica različnih dejavnikov. In v procesu naravnega zdravljenja v bistvu iščemo pot k harmonizaciji teh aspektov, kar  imenujemo Astrohealing.  Astrološko zdravljenje je prav gotovo ena od uspešnih oblik naravnega zdravljenja.

Zakaj pa je prišlo do psihične ali fizične bolezni pa raziskuje posebno področje astrologije Astromedicina, ki analizira našo fiziologijo, naš imunski sistem, zdravje in potencialne bolezni ter daje odgovore o vrsti preventivnega dela na sebi in vrsti naravnega zdravljenja, ki je za nas najbolj primerno.

Pri zdravljenju delujemo na različnih nivojih odvisno od težav, ki se nam pojavljajo, največkrat pa gre za kombinacijo vseh nivojev, ki bi jim v astrologiji lahko rekli tudi nivo Zemlje, Vode, Ognja in Zraka. To so samo drugi izrazi za naše fizično telo, čustva in nivo informacij, na katere lahko delujejo različne oblike naravnega zdravljenja. (Cvetne esence, homeopatija, ponovna povezava, psihoterapija, akupunktura, naturopatija….).

Danes imamo na voljo več uspešnih metod naravnega zdravljenja. Zagotovo smo zakorakali v obdobje zdravljenja z informacijami (informacijska medicina), ki je različno od energijskega načina zdravljenja. Še vedno je veliko nesporazumov kam sodi določen način zdravljenja, vendar to prepustimo znanstvenim raziskavam. Nam je pomembno predvsem to, da spoznamo in na sebi uporabimo vse tiste načine, ki nam bodo pomagali odpraviti vzroke naših težav.

Odločamo se lahko med homeopatijo, Bachovimi cvetnimi esencami (ali drugimi esencami rastlin in živali), esencami za čakre, psihoterapijo, ponovno povezavo, homeopatijo, akupunkturo, naturopatijo… Mogoče potrebujemo spremembo pri načinu prehrane, krajši ali daljši post, razstrupljanje telesa oziroma vzdrževanje kislinsko bazičnega ravnotežja, bolj ali manj intenzivno fizično aktivnost... Kaj dejansko potrebujemo, bomo spoznali s pomočjo medicinske astrologije, astrohealinga in energijske astrologije.

Za naročilo na svetovanje o za vas primernih metodah naravnega zdravljenja in vzrokih psihičnega in fizičnega neravnovesja kliknite tukaj.

V primeru dodatnih vprašanj me lahko pokličete na telefon 041 765 786 ali mi pišite na jasmina@as-jas.si

Avtor:Jasmina
 
Izvedba: Teva-Art